Prăjitură cu nuci şi gem de căpşuni

prajitura cu nuci si gem de capsuni jpeg

Pentru această reţetă de prăjitură cu nuci şi gem de căpşuni poţi folosi orice tip de dulceţuri ori gemuri doreşti. Nouă ni s-a părut combinaţia aceasta cea potrivită, motiv pentru care am folosit-o în propunerea noastră. Nu ezita însă să ne trimiţi la redacţie o altă combinaţie de gusturi şi arome într-o astfel de prăjitură.

Prăjitură cu nuci şi gem de căpşuni - Ingrediente

Pentru aluat 10 g drojdie 3 linguri zahăr pudră 300 g făină 2 linguri lapte călduţ 1 linguriţă praf de copt 4 gălbenuşuri 120 g margarină

4 albuşuri

1 plic zahăr vanilat

120 g zahăr

150 g nucă măcinată

200 g gem de căpşuni

Prăjitură cu nuci şi gem de căpşuni - Cum se prepară

Se amestecă drojdia cu o linguriţă de zahăr, o lingură de făină, laptele şi se lasă să crească 15 minute la loc călduţ. Se cerne ­făina într-un vas, se adaugă praful de copt, restul de zahăr, gălbenuşurile, margarina topită şi maiaua. Se frământă un aluat potrivit de tare. Pentru umplutură, se bat albuşurile spumă cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă nuca măcinată şi se amestecă uşor. Se întinde aluatul ­într‑un dreptunghi cât mărimea unei tăvi şi se unge cu gem. Laturile mari se rulează spre centrul dreptunghiului, lăsând mijlocul gol.

4 Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi pe mijloc se pune umplutura de nucă. Se coace în cuptorul preîncălzit ­35-40 de minute, până se rumeneşte frumos.