Prăjitură cu piersici şi firimituri FOTO

Răsfaţă-te cu un desert simplu, care este gata în doar 30 de minute. Piersicile gustoase şi firimiturile îmbogăţite cu savoarea untului se combină într-o compoziţie delicioasă şi suculentă.
Ingrediente (2 porţii)
3 piersici 50 g unt rece, tăiat cubuleţe 100 g făină 125 g zahăr 1/2 baton de scorţişoară 2 cuişoare 1 bucăţică anason stelat 75 ml vin alb frişcă, pentru servire
Mod de preparare
Încingi cuptorul la 160 de grade Celsius. Pentru aluatul fărâmiţat (efectul de firimituri din prăjitură), frămânţi untul rece, tăiat cubuleţe, cu făina şi cu două treimi din cantitatea de zahăr.
Frămânţi cu mâinile sau amesteci cu ajutorul unui procesor de alimente, până când aluatul capătă o consistenţă similar cu firimiturile de pâine.

Pui aluatul untos într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt. Dai la cuptorul încins, în prealabil, aproximativ 8-10 minute, până se rumeneşte şi devine crocant.

Pentru compotul de fructe, scoţi sâmburii piersicilor şi le tai în cubuleţe mici.

Caramelizezi restul de zahăr până capătă o culoare maronie, adaugi batonul de scorţişoară, cuişoarele, anasonul şi piersicile tăiate. Torni vinul alb pentru a îndepărta resturile de zahăr de pe fundul cratiţei, amestecând cu o lingură de lemn.

În continuare, reduci flacăra şi fierbi toate ingredientele aproximativ 5 minute la foc mic. Pentru servire, umpli bolurile de desert cu compotul de piersici şi aşezi firimiturile pe deasupra, după ce aluatul s-a răcit uşor. Serveşti cu frişcă, după gust.
