Prăjitură cu rubarbă şi bezea FOTO

prajitura cu rubarba si bezea jpeg

Încearcă o prăjitură savuroasă, cu rubarbă şi un strat generos de bezea. Este un desert uşor de preparat, aşa că poate fi servită la un picnic sau alături de o cafea cu lapte.

Prăjitură cu rubarbă şi bezea – Ingrediente (12 porţii)

600 g rubarbă 325 g zahăr (divizat) 160 g făină 55 g migdale măcinate 1/2 linguriţă sare 2 linguri praf de copt 120 g unt 2 ouă 1 esenţă de vanilie 4 albuşuri 1 linguriţă zeamă de lămâie unt, pentru tapetat tava

Prăjitură cu rubarbă şi bezea – Mod de preparare

Scoţi untul ouăle de la rece pentru a fi la temperatura camerei. Încălzeşti cuptorul şi tapetezi o formă de prăjituri rotundă, cu pereţii detaşabili. Tai rubarba în bucăţi mari.

image

Combini 2 linguri de zahăr cu rubarba şi laşi bolul deoparte, aproximativ 30 de minute.

image

Muţi rubarba într-o sită, deasupra unui bol mare şi laşi să se scurgă aproximativ 15-20 de minute. Usuci cu un prosop de hârtie, prin tamponare.

image

Amesteci făina, migdalele măcinate, sarea şi praful de copt şi laşi deoparte ingredientele. Freci untul şi 150 de grame de zahăr până obţii un amestec uşor şi pufos, apoi adaugi, pe rând, ouăle şi amesteci până la omogenizare. Încorporezi vanilia.

image

Cu atenţie, încorporezi amestecul de făină în aluat, până se omogenizează.

image

Torni aluatul într-un strat uniform în tava de copt. Aşezi peste el rubarba scursă şi dai la cuptorul încins, în prealabil, aproximativ 20 de minute sau până când aluatul se rumeneşte şi capătă o culoare maro-aurie.

image

Între timp, baţi albuşurile cu mixerul, la viteză medie, până se formează o spumă tare. Adaugi un praf de sare şi zeamă de lămâie. Creşti viteza mixerului treptat, până se formează zone pufoase, apoi încorporezi încetişor zahărul până când amestecul de bezea este tare şi lucios.

image

Întinzi bezeaua peste rubarbă şi dai din nou prăjitura la cuptor, aproximativ 15 minute sau până când se rumeneşte. Laşi prăjitura cu rubarbă şi bezea să se răcească, iar înainte de a o scoate din tavă, treci lama unui cuţit pe margini, pentru a le îndepărta mai uşor.

image