Prăjitură cu spumă de căpşuni şi cacao

Acest desert are ca vedetă căpşuna, îm forma ei cea mai fină şi mai apreciată. dacă vrei să impresionezi sau pur si simplu vrei să-i impresionezi pe cei apropiaţi e musai să încerci această reţetă de prăjitură cu spumă de căpşuni şi cacao.
Prăjitură cu spumă de căpşuni şi cacao - Ingrediente (8 porţii)
Pentru spumă 300 g căpşuni 4 ouă 10 linguri zahăr 5 linguri lapte praf 650 ml frişcă lichidă 4 pliculeţe gelatină ½ fiolă esenţă vanilie
175 g unt
250 g zahăr pudră
150 g făină
1 pachet praf de copt
5 ouă
50 g cacao
Prăjitură cu spumă de căpşuni şi cacao - Mod de preparare
Cureţi şi speli căpşunile. Le scurgi şi apoi le dai la blender. Separat, amesteci ouăle cu zahărul şi cu laptele praf. Îl pui pe baie de aburi şi laşi până se întăreşte crema, amestecând continuu. Dai la răcit.
Pui gelatina la înmuiat în 130 ml apă circa 15 minute. O topeşti pe foc şi, când este aproape rece, o amesteci cu crema de ou. Mixezi frişca şi o dai la rece 15 minute. Apoi o amesteci cu piureul de căpşuni, cu esenţa de vanilie şi crema de ou cu gelatină.
Pentru blatul de cacao, mixezi untul şi zahărul pudră până când amestecul devine omogen şi pufos. Adaugi ouăle unul câte unul, mixând continuu. Pui făina amestecată în prealabil cu praful de copt şi cacaua şi mixezi 3 minute la viteză mică. Torni aluatul într-o tavă tapetată cu ulei şi cu făină cu pereţi detaşabili şi îl introduci în cuptorul preîncălzit circa 40 de minute. Îl laşi să se răcească şi torni spuma de căpşuni. Ornezi cu căpşuni proaspete. Dai la frigider 3 ore.
Prăjitură cu căpşuni şi cremă diplomat