Prăjitură „deşteaptăʺ

prajitura desteapta jpeg

I se spune prăjitura ˵deşteaptăʺ deoarece se separă singură în cuptor în trei straturi diferite, fără să fie nevoie să coci blatul sau să faci crema separat.

De ce ai nevoie pentru prăjitura ˵deşteaptăʺ

4 gălbenuşuri

150 g zahăr

100 g unt

1 linguriţă esenţă de vanilie

150 g făină

450 ml lapte

4 albuşuri

zahăr pudră, pentru decor

Cum se prepară prăjitura ˵deşteaptăʺ

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă şi se albesc. Adaugi untul topit şi esenţa de vanilie şi mai mixezi două minute. Încorporezi făina şi torni treptat laptele. Separat, baţi albuşurile până se întăresc. Omogenizezi cu mişcări u;oare albuşurile în compoziţie, torni în tavă şi nivelezi. Dai prăjitura la cuptor aproximativ o oră, până când se rumeneşte uşor pe deasupra. După ce s-a răcit prăjitura o dai la frigider peste noapte. O tai şi o laşi 10 minute la temperatura camerei înainte să o serveşti.

Sursa foto http://theunlikelybaker.com

http://theunlikelybaker.com