Prăjitură „deşteaptăʺ
I se spune prăjitura ˵deşteaptăʺ deoarece se separă singură în cuptor în trei straturi diferite, fără să fie nevoie să coci blatul sau să faci crema separat.
De ce ai nevoie pentru prăjitura ˵deşteaptăʺ
4 gălbenuşuri
150 g zahăr
100 g unt
1 linguriţă esenţă de vanilie
150 g făină
450 ml lapte
4 albuşuri
zahăr pudră, pentru decor
Cum se prepară prăjitura ˵deşteaptăʺ
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă şi se albesc. Adaugi untul topit şi esenţa de vanilie şi mai mixezi două minute. Încorporezi făina şi torni treptat laptele. Separat, baţi albuşurile până se întăresc. Omogenizezi cu mişcări u;oare albuşurile în compoziţie, torni în tavă şi nivelezi. Dai prăjitura la cuptor aproximativ o oră, până când se rumeneşte uşor pe deasupra. După ce s-a răcit prăjitura o dai la frigider peste noapte. O tai şi o laşi 10 minute la temperatura camerei înainte să o serveşti.
Sursa foto http://theunlikelybaker.com