Prăjitură fragedă cu mere de Paşti

Cea mai aşteptată sărăbătoare a creştinătăţii trebuie întâmpinată aşa cum se cuvine cu tot felul de preparate, care mai de care mai delicioase.
Ingrediente (1 tavă) Pentru aluat 800 g făină 60 g drojdie proaspătă 150 g unt 3 ouă 100 g zahăr 250 ml lapte 250 g iaurt 1 praf de sare
Pentru umplutură
5 mere dulci
300 g nuci sfărâmate
Mod de preparare
Amesteci laptele cald cu drojdia şi cu o lingură de zahăr. Acoperi vasul şi-l laşi deoparte la loc cald 15 minute, până se umflă compoziţia. Între timp, topeşti untul şi-l amesteci cu iaurtul, sarea, 400 g de făină şi ouăle bătute în prealabil cu zahărul. La final, pui drojdia crescută. Treptat, adaugi restul de făină şi frămânţi până obţii un aluat moale şi lipicios. Pentru o frământare mai bună, unge-ţi mâinile cu puţin ulei. Continui să frămânţi aproximativ 20 de minute, până aluatul se desprinde de pe pereţii vasului şi începe să capete bule. Laşi aluatul deoparte 30 de minute, la loc cald, acoperit cu un prosop.
Între timp, pregăteşti umplutura. Speli merele, le cureţi de cotor şi căsuţa de seminţe şi le tai în cubuleţe mici. Când aluatul şi-a dublat volumul, iar la atingere rămâne o adâncitură, înseamnă că este bine crescut. Îl întinzi pe masa tapetată cu făină şi-l umpli cu bucăţile de mere şi cu nucile sfărâmate. Îl rulezi şi-l pui într-o tavă tapetată. Cu un cuţit crestezi ruloul pe toată lungimea, apoi îl dai la cuptor 40 de minute, până trece testul scobitorii.