Prăjitura Olguţa

prajitura Olguta jpeg

Extrem de gustoasă şi foarte săţioasă, prăjitura Olguţa este ideală pentru zilele de toamnă. Haideţi să preparăm împreună acest desert delicios.

Ingrediente necesare pentru prăjitura Olguţa (40-45 de bucăţi):

Pentru foi: 16 linguri cu lapte, 16 linguri de ulei, 4 ouă, 6 linguri de zahăr, 4 linguri de cacao, 1 lingură amoniac stins cu oţet, făină cât cuprinde, un praf de sare.

Pentru blatul pandişpan: 12 ouă, 12 linguri de zahăr, 12 linguri de făină, 2 pliculeţe zahăr vanilat, 1 plic praf de copt, un praf de sare.

Pentru cremă: 2 litri de lapte, 12 linguri de făină, 16 linguri de zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, 2 pachete de margarină (500 de grame), esenţă de rom sau de vanilie.

Pentru glazură: 12 linguri de cacao, 12 linguri de zahăr, 24 de linguri de lapte, 3-4 vârfuri de cuţit cu făină.

Pentru decor: nucă de cocos.

Prăjitura Olguţa – metoda de preparare

Foile se prepară astfel: se bat bine ouăle cu zahărul, apoi se adaugă laptele, uleiul, cacaua şi amoniacul stins cu oţet. Se adaugă făină şi se amestecă până când aluatul se desprinde uşor de pe marginea vasului. Compoziţia se împarte în două. Din aceste bucăţi se întind cu făcăleţul două foi. Acestea se coc pe fundul unei tăvi. Vor sta la cuptor în jur de 12 -14 minute.

Urmează blatul de pandişpan. Se bat ouăle cu zahărul, apoi se adaugă un praf de sare, zahărul vanilat, făina şi praful de copt. Compoziţia se pune în tava pe care s-au copt şi foile şi se lasă 18-22 de minute la cuptor. Apoi se lasă la răcit.

Se trece la cremă. Se amestecă laptele cu zahărul, făina şi zahărul vanilat. Compoziţia astfel rezultată se pune pe foc şi se amestecă în ea până se îngroaşă. Se ia de pe foc, se adaugă margarina şi se amestecă până se omogenizează.

Se ia tava în care s-au făcut foile şi blatul de pandişpan. Se pune prima foaie, se toarnă jumătate din cantitatea de cremă, se adaugă blatul de pandişpan, urmează apoi restul de cremă, iar deasupra se pune cea de-a doua foaie.

La glazură se amestecă cacaua, zahărul, laptele, făina, apoi se pune pe foc până când compoziţia se îngroaşă. Se toarnă peste prăjitură. În cele din urmă, se presară nuca de cocos.

Poftă bună!