Prăjitura Valurile Dunării

Prajitura valurile dunarii jpeg

Pentru a ne aminti de sezonul de vară ne-am gândit să vă prezentăm prăjitura Valurile Dunării. Iată reţeta acestui desert fabulos care, cu siguranţă, vă va încânta papilele gustative:

Ingrediente necesare pentru prăjitura Valurile Dunării (25-30 de bucăţi):

Pentru blat:

4 ouă, 150-170 de grame de zahăr, 350-400 grame de făină, 150 ml de lapte, 150 ml de ulei, 1 plic de praf de copt, 2 linguri de cacao, 250 de grame de vişine.

Pentru cremă:

400 ml de lapte,

1 plic budincă de vanilie,

200 ml frişcă lichidă,

4 linguri de zahăr,

esenţă de vanilie.

Pentru glazură:

100 de grame de ciocolată amăruie,

100 ml de frişcă lichidă.

Prăjitura Valurile Dunării – metoda de preparare:

Pentru blatul prăjiturii Valurile Dunării, se bat bine ouăle cu zahărul până când compoziţia devine cremoasă. Se adaugă laptele şi uleiul, iar la final se pune făina şi praful de copt. Compoziţia se împarte în două părţi, iar într-una dintre acestea se adaugă cacaua.

Într-o tavă se pune hârtia de copt şi se toarnă în ea compoziţia albă. Se adaugă vişinele pe toată suprafaţa prăjiturii şi apoi blatul se bagă la cuptor (la foc mediu). Se pune pe foc laptele împreună cu zahărul, esenţa şi budinca de vanilie şi se amestecă  încontinuu până când începe să se îngroaşe. Se ia de pe foc şi, în timp ce se răcească, se amerstecă  în ea din când în când.

Pentru pasul următor, se bate frişca cu pliculeţul întăritor până se îngroaşă şi se adaugă în budinca de vanilie, apoi se omogenizează. Această cremă se întinde peste prăjitura Valurile Dunării. Acum e momentul să se topească ciocolata împreună cu frişca lichită, se lasă la răcit şi apoi se întinde peste cremă.

La final, trasăm valuri pe întreaga suprafaţă a prăjiturii cu ajutorul unei furculiţe şi astfel obţinem delicioasa prăjitură Valurile Dunării.

Poftă bună!