Prăjituri cu mac FOTO

prajitura cu mac jpeg

Pufoase şi aromate, aceste prăjituri cu mac pot fi desertul perfect care să încheie o masă îmbelşugată. Pentru a obţine un aluat fraged lasă de seara ingredientele la temperatura camerei. După ce dai prăjitura la cuptor nu deschide uşa în primele 20 de minute.

Prăjituri cu mac - Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat 500 g făină 1 cub drojdie 250 ml lapte 100 g unt 150 g zahăr 3 gălbenuşuri sare 2 plicuri zahăr vanilat

250 g mac

100 ml lapte

100 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

Prăjituri cu mac - Mod de preparare

Freci drojdia cu o lingură de zahăr, două linguri de făină şi două de lapte. Laşi maiaua la crescut până îşi dublează volumul. Între timp, baţi două gălbenuşuri cu zahăr,

până se topeşte.

image

Cerni făina de două ori, pui gălbenuşurile, maiaua, zahărul vanilat, untul la temperatura camerei, un praf de sare şi laptele călduţ. Frămânţi energic până obţii un aluat moale, dar care nu se ţine de degete. Dacă mai este nevoie, mai adaugi puţină făină. Îl laşi la crescut.

image

Speli bine macul, după care-l pui la fiert într-o cratiţă împreună cu laptele. Când s-a îngroşat, adaugi zahărul şi zahărul vanilat. Laşi la răcit.

image

Presari făină pe suprafaţa de lucru şi întinzi aluatul. Îl tai pătrăţele de 5x5 cm, pui o lingură de umplutură şi împătureşti. Aşezi hârtie de copt într-o tavă, pui pacheţelele şi le mai laşi să crească. Le ungi cu gălbenuşul rămas şi le dai la cuptor până se rumenesc.

image