Prăjituri sănătoase fără foc. Cele mai bune 3 reţete

Ştiai că primul „Manual practic de cofetărie“ românesc a apărut în anul 1928 şi a fost scris de cofetarul bucureştean Emil Frederic? El a fost gândit anume „pentru cofetari şi particulari“, după ce autorul a umblat şi s-a şcolit la marile case de profil din Franţa, Elveţia, Germania, Egipt şi America. Inspiraţi de anumite deserturi, am pregătit pentru voi azi, cele mai bune 3 reţete de prăjituri sănătoase fără foc.
Prăjituri sănătoase fără foc - Desert cu piersici şi brânză - Ingrediente
Pentru blat 200 g biscuiţi cu cereale 150 g unt
4 piersici
200 g brânză de vaci
200 g smântână
100 g iaurt gras
150 g zahăr pudră
1 pliculeţ gelatină
150 g zmeură
Prăjituri sănătoase fără foc - Desert cu piersici şi brânză - Mod de preparare
Pentru blat, mărunţeşti biscuiţii, îi amesteci cu untul înmuiat la temperatura camerei, şi cu amestecul rezultat tapetezi fundul unei tăvi cu diametrul de 26 cm. Dai la rece 30 de minute. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj, amesteci brânza de vaci frământată şi frecată cu zahărul pudră, smântâna şi iaurtul, adaugi gelatina şi piersicile tăiate felii. Torni totul în formă, nivelezi şi dai din nou la frigider 2 ore. Serveşti decorată cu zmeură.
Prăjituri sănătoase fără foc - Prăjitură cu pere şi iaurt - Ingrediente
100 g fulgi de cereale
1 compot mic de pere
200 ml iaurt
1 rodie
Prăjituri sănătoase fără foc - Prăjitură cu pere şi iaurt - Mod de preparare
Împarţi compotul de pere (fructe şi zeamă), în mod egal, în pahare înalte, umplându-le doar pe jumătate. Adaugi iaurtul rece deasupra, fără a amesteca, încât să rămână ca strat bine delimitat.Separat, tai fructul de rodie în jumătate, presezi pentru a scoate zeama şi strecori deasupra. Adaugi peste iaurt fulgii de cereale, stropeşti cu câte 2-3 linguriţe de suc de rodie şi garniseşti cu seminţe de rodie.Laşi la frigider cam 20 de minute înainte de a fi servit.
Prăjituri sănătoase fără foc - Cheesecake cu lămâie - Ingrediente
200 g biscuiţi digestivi
150 g unt s 50 g miez de nucă
coaja rasă şi zeama de la 2 lămâi
1 lingură gelatină pulbere
250 g cremă de brânză
150 ml iaurt
150 ml apă s 60 ml miere
2 albuşuri
100 g ciocolată cu lămâie
Prăjituri sănătoase fără foc - Cheesecake cu lămâie - Mod de preparare
Sfărâmi biscuiţii în robotul de bucătărie sau cu sucitorul şi omogenizezi bine cu untul la temperatura camerei şi cu miezul de nucă zdrobit. Pui amestecul în forma unsă şi presezi bine, acoperind şi pereţii formei. Dai la rece.
Amesteci zeama de lămâie cu 150 ml apă, adaugi gelatina şi laşi la înmuiat câteva minute. Apoi o dizolvi în apă caldă şi laşi la răcit.Mixezi brânza cu iaurtul şi mierea, adaugi coaja de lămâie şi gelatina dizolvată. Baţi spumă albuşurile şi încorporezi amestecând uşor de jos în sus.Întinzi crema peste blatul de biscuiţi şi o laşi la rece minimum patru ore. Decorezi cu aşchii de ciocolată.