Prăjituri sănătoase fără foc. Cele mai bune 3 reţete

prajitura cu piersici si branza jpeg

Ştiai că primul „Manual practic de cofetărie“ românesc a apărut în anul 1928 şi a fost scris de cofetarul bucureştean Emil Frederic? El a fost gândit anume „pentru cofetari şi particulari“, după ce autorul a umblat şi s-a şcolit la marile case de profil din Franţa, Elveţia, Germania, Egipt şi America. Inspiraţi de anumite deserturi, am pregătit pentru voi azi, cele mai bune 3 reţete de prăjituri sănătoase fără foc.

Prăjituri sănătoase fără foc - Desert cu piersici şi brânză - Ingrediente

Pentru blat 200 g biscuiţi cu cereale 150 g unt

4 piersici

200 g brânză de vaci

200 g smântână

100 g iaurt gras

150 g zahăr pudră

1 pliculeţ gelatină

150 g zmeură

Prăjituri sănătoase fără foc - Desert cu piersici şi brânză - Mod de preparare

Pentru blat, mărunţeşti biscuiţii, îi amesteci cu untul înmuiat la temperatura camerei, şi cu amestecul rezultat tapetezi fundul unei tăvi cu diametrul de 26 cm. Dai la rece 30 de minute. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj, amesteci brânza de vaci frământată şi frecată cu zahărul pudră, smântâna şi iaurtul, adaugi gelatina şi piersicile tăiate felii. Torni totul în formă, nivelezi şi dai din nou la frigider 2 ore. Serveşti decorată cu zmeură.

Prăjituri sănătoase fără foc - Prăjitură cu pere şi iaurt - Ingrediente

100 g fulgi de cereale

1 compot mic de pere

200 ml iaurt

1 rodie

Prăjituri sănătoase fără foc - Prăjitură cu pere şi iaurt - Mod de preparare

Împarţi compotul de pere (fructe şi zeamă), în mod egal, în pahare înalte, umplându-le doar pe jumătate. Adaugi iaurtul rece deasupra, fără a amesteca, încât să rămână ca strat bine delimitat.Separat, tai fructul de rodie în jumătate, presezi pentru a scoate zeama şi strecori deasupra. Adaugi peste iaurt fulgii de cereale, stropeşti cu câte 2-3 linguriţe de suc de rodie şi garniseşti cu seminţe de rodie.Laşi la frigider cam 20 de minute înainte de a fi servit.

Prăjituri sănătoase fără foc - Cheesecake cu lămâie - Ingrediente

200 g biscuiţi digestivi

150 g unt s 50 g miez de nucă

coaja rasă şi zeama de la 2 lămâi

1 lingură gelatină pulbere

250 g cremă de brânză

150 ml iaurt

150 ml apă s 60 ml miere

2 albuşuri

100 g ciocolată cu lămâie

Prăjituri sănătoase fără foc - Cheesecake cu lămâie - Mod de preparare

Sfărâmi biscuiţii în robotul de bucătărie sau cu sucitorul şi omogenizezi bine cu untul la temperatura camerei şi cu miezul de nucă zdrobit. Pui amestecul în forma unsă şi presezi bine, acoperind şi pereţii formei. Dai la rece.

Amesteci zeama de lămâie cu 150 ml apă, adaugi gelatina şi laşi la înmuiat câteva minute. Apoi o dizolvi în apă caldă şi laşi la răcit.Mixezi brânza cu iaurtul şi mierea, adaugi coaja de lămâie şi gelatina dizolvată. Baţi spumă albuşurile şi încorporezi amestecând uşor de jos în sus.Întinzi crema peste blatul de biscuiţi şi o laşi la rece minimum patru ore. Decorezi cu aşchii de ciocolată.