Pui cu broccoli şi orez în sos de brânză

pui cu broccoli si orez in sos de branza jpeg

Broccoli a fost cultivat pentru prima oară de-a lungul coastelor din Estul Mediteranei. Iniţial, romanii denumeau leguma „cele cinci degete verzi ale lui Jupiter“. În Europa secolului al XVII-lea, broccoli era confundat deseori cu conopida sau chiar cu varza. Există trei feluri de broccoli: încolţit, calabrese şi romanesco. Iată şi o reţetă gustoasă de pui cu broccoli şi orez în sos de brânză.

Pui cu broccoli şi orez în sos de brânză - Ingrediente (4-6 porţii)

3 linguri ulei de măsline ½ ceapă tocată 500 g piept de pui, dezosat şi fără pieliţe, tăiat în bucăţi 2 căţei usturoi, pisaţi 1 linguriţă sare 1 cană orez cu bob lung 2½ cană buchete de broccoli, de mărime mică 2½ căni supă de pui 2 căni brânză cheddar răzuită

Pui cu broccoli şi orez în sos de brânză - Mod de preparare

Într-o cratiţă mare, sotezi ceapa în două linguri de ulei de măsline la flacără medie. Asezonezi puiul cu sare şi piper. Odată ce se mai înmoaie ceapa, dai focul mai mare şi aşezi carnea în vas. Rumeneşti puiul pe ambele părţi şi adaugi şi usturoiul. Laşi pe foc încă 1 minut.

Împingi puiul pe o parte a cratiţei şi adaugi încă o lingură de ulei de măsline pe partea cealaltă. Adaugi orezul nefăcut în uleiul de măsline, îl sotezi pentru 2 minute. Adaugi supa de pui în cratiţă şi laşi amestecul să fiarbă. Dai focul mai încet şi acoperi cu un capac.

Laşi pe foc 12 minute. Adaugi broccoli în mod egal în toată cratiţa, peste pui şi orez şi amesteci pentru a se combina aromele.

Laşi acoperit 8 minute sau mai puţin sau până când broccoli şi orezul se înmoaie bine. Dai la o parte de pe foc şi încorporezi jumătate de cană de brânză.

Împrăştie restul de brânză pe deasupra şi acoperi cu un capac, laşi 1-2 minute sau până când se topeşte brânza.

sursa: http://www.the-girl-who-ate-everything.com/