Pui cu ciuperci la cuptor şi sos Alfredo FOTO

Pui cu ciuperci la cuptor si sos Alfredo jpeg

Dacă nu ai mai încercat sosul Alfredo, acum este momentul să treci la alt nivel în bucătărie. Testează o reţetă de pui cu ciuperci la cuptor şi sos Alfredo delicios şi cremos, iar la final te vei convinge cât de extraordinar este acest preparat.

Pui cu ciuperci la cuptor şi sos Alfredo – Ingrediente (3-4 porţii)

900 g carne de pui 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă şi 1/2 sare piper, după gust

Pentru sosul Alfredo cu ciuperci:

350 g ciuperci

2 linguri unt

3 căţei de usturoi, tocaţi

1 lingură făină

480 ml smântână grasă

75 g parmezan ras

100 g brânză mozzarella, opţional

Pui cu ciuperci la cuptor şi sos Alfredo – Mod de preparare

Încingi cuptorul. Tai carnea de pui în fâşii pe care le baţi puţin cu un ciocan pentru şniţele. Dacă sunt prea groase, le tai pe din două. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, pe ambele părţi.

image

Încingi o lingură de ulei într-o tigaie, la foc mare, şi adaugi jumătate din cantitatea de carne. Sotezi aproximativ 5-6 minute, până capătă o culoare aurie, şi întorci bucăţile de câteva ori. Repeţi cu restul bucăţilor de pui şi cu încă o lingură de ulei, apoi le laşi deoparte.

image

Între timp, cureţi şi tai ciupercile, le pui într-o tigaie încinsă, la foc mare, cu puţină sare şi piper. Când tigaia s-a uscat, adaugi untul.

image

Sotezi ciupercile până se rumenesc, adaugi usturoiul tocat şi tragi în tigaie încă 1 minut. Adaugi o lingură de făină şi amesteci repede. Torni smântâna grasă şi amesteci. Presari parmezanul şi amesteci până se încorporează bine.

image

Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Reduci flacăra şi laşi sosul încă un minut, să fiarbă la foc mic.

image

Aşezi bucăţile de pui într-o tavă sau vas termorezistent, torni sosul Alfredo cu ciuperci şi acoperi cu o folie de aluminiu.

image

Dai tava la cuptorul încins, în prealabil, 35 de minute. Sosul va începe apoi să facă bule mici.

image

Îndepărtezi folia şi, dacă vrei, poţi să adaugi brânză mozzarella. Dai la cuptor încă 8-10 minute, iar când e gata, decorezi cu verdeaţă proaspătă acest pui cu ciuperci la cuptor şi sos Alfredo.

image