Pui la cuptor cu cimbru şi usturoi

Pui cu usturoi, la cuptor jpeg

Această reţetă este extrem de uşoară, iar răsplata ta va fi uriaşă. Încearcă acest pui la cuptor, cu mult usturoi şi ulei de măsline. Usturoiul rumenit împreună cu uleiul de măsline se transformă într-un sos cremos, dulce, iar condimentele vor echilibra un pic balanţa, luând din tăria usturoiului.

Ingrediente (4 porţii)

1 pui de 1,5 – 4 kilograme, tăiat în 8 bucăţi 40 căţei de usturoi, curăţaţi 10 crenguţe de cimbru 2 linguriţe sare 2 linguriţe piper 120 ml ulei de măsline

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Ungi o cratiţă mare cu ulei de măsline (aproape 2 linguri) şi o dai la cuptor, la foc mediu-mare. Condimentezi puiul cu sare şi piper şi aşezi fiecare bucată de carne cu pieliţa în jos, în cratiţă.

Când puiul s-a rumenit puţin, iar pieliţa a devenit crocantă şi aurie, scoţi cratiţa din cuptor. Pui usturoiul şi cimbrul peste carne. Stropeşti totul cu ulei de măsline, acoperi cratiţa cu un capac şi dai carnea de pui la cuptor, 1 oră şi jumătate.

Sursa: basilandbubbly.com