Pui la cuptor, cu dovlecei şi ciuperci FOTO

Pui la cuptor, cu dovlecei şi ciuperci jpeg

Încearcă o reţetă cu bucăţi întregi de carne de pui, sub un „pat“ de dovlecei, ciuperci, roşii şi multă brânză rasă. Dacă te tentează deja acest pui la cuptor, cu dovlecei şi ciuperci, citeşte reţeta completă mai jos.

Ingrediente (6-8 porţii)

900 g piept de pui fără os 1 dovlecel mare sau 2 mai mici 6 roşii 2 linguri unt 350 g ciuperci 1 ceapă 120 g brânză mozzarella rasă ierburi aromatice sau busuioc, opţional

Sosul

120 g maioneză

80 ml amestec de smântână degresată şi lapte integral

2 căţei de usturoi, pisaţi

2 linguri de parmezan ras

sare, după gust

piper, după gust

Mod de preparare

Dai dovlecelul prin răzătoarea cea mare, condimentezi cu puţină sare, amesteci şi laşi compoziţia deoparte aproape 30 de minute.

image

Tai pieptul de pui în 4-6 felii (în funcţie de cât de mare este bucata de carne), baţi carnea cu un ciocan pentru şniţele până se mai subţiază, apoi condimentezi cu sare şi piper. Aşezi bucăţile de carne într-o tavă înaltă.

image

Iei dovlecelul în mâini şi storci excesul de zeamă din el, apoi îl aşezi peste fâşiile de carne.

image

Feliezi roşiile şi le aşezi uniform peste dovlecelul ras.

image

Cureţi ciupercile, le feliezi şi le căleşti într-o tigaie, la foc mare, aproximativ 2-3 minute. Toci ceapa şi o adaugi în aceeaşi tigaie în care topeşti untul, condimentezi cu puţină sare şi piper şi sotezi aproximativ 4 minute.

image

Între timp, prepari amestecul pentru sos, după ce combini o jumătate de cană de smântână degresată cu o jumătate de cană de lapte integral. Amesteci toate ingredientele din listă (maioneza, smântâna cu laptele, usturoiul, parmezanul), apoi adaugi sare şi piper.

image

Torni sosul alb peste ciupercile din tavă, razi brânza mozzarella, iar dacă vrei, poţi pune câteva ierburi aromatice tocate şi puţin parmezan ras.

image

Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai la cuptorul încălzit, în prealabil, aproximativ 45 de minute. Dai folia la o parte şi potriveşti cuptorul la o temperatură mai mică, apoi mai laşi compoziţia să se coacă 10-15 minute. Brânza rasă se va rumeni frumos şi se va topi.

image


Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg