Pui la cuptor, cu dovlecei şi ciuperci FOTO

Pui la cuptor, cu dovlecei şi ciuperci jpeg

Încearcă o reţetă cu bucăţi întregi de carne de pui, sub un „pat“ de dovlecei, ciuperci, roşii şi multă brânză rasă. Dacă te tentează deja acest pui la cuptor, cu dovlecei şi ciuperci, citeşte reţeta completă mai jos.

Ingrediente (6-8 porţii)

900 g piept de pui fără os 1 dovlecel mare sau 2 mai mici 6 roşii 2 linguri unt 350 g ciuperci 1 ceapă 120 g brânză mozzarella rasă ierburi aromatice sau busuioc, opţional

Sosul

120 g maioneză

80 ml amestec de smântână degresată şi lapte integral

2 căţei de usturoi, pisaţi

2 linguri de parmezan ras

sare, după gust

piper, după gust

Mod de preparare

Dai dovlecelul prin răzătoarea cea mare, condimentezi cu puţină sare, amesteci şi laşi compoziţia deoparte aproape 30 de minute.

image

Tai pieptul de pui în 4-6 felii (în funcţie de cât de mare este bucata de carne), baţi carnea cu un ciocan pentru şniţele până se mai subţiază, apoi condimentezi cu sare şi piper. Aşezi bucăţile de carne într-o tavă înaltă.

image

Iei dovlecelul în mâini şi storci excesul de zeamă din el, apoi îl aşezi peste fâşiile de carne.

image

Feliezi roşiile şi le aşezi uniform peste dovlecelul ras.

image

Cureţi ciupercile, le feliezi şi le căleşti într-o tigaie, la foc mare, aproximativ 2-3 minute. Toci ceapa şi o adaugi în aceeaşi tigaie în care topeşti untul, condimentezi cu puţină sare şi piper şi sotezi aproximativ 4 minute.

image

Între timp, prepari amestecul pentru sos, după ce combini o jumătate de cană de smântână degresată cu o jumătate de cană de lapte integral. Amesteci toate ingredientele din listă (maioneza, smântâna cu laptele, usturoiul, parmezanul), apoi adaugi sare şi piper.

image

Torni sosul alb peste ciupercile din tavă, razi brânza mozzarella, iar dacă vrei, poţi pune câteva ierburi aromatice tocate şi puţin parmezan ras.

image

Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai la cuptorul încălzit, în prealabil, aproximativ 45 de minute. Dai folia la o parte şi potriveşti cuptorul la o temperatură mai mică, apoi mai laşi compoziţia să se coacă 10-15 minute. Brânza rasă se va rumeni frumos şi se va topi.

image