Pui la cuptor, marinat în lapte bătut

Pui la cuptor, marinat in lapte batut jpeg

Dacă te-ai săturat de clasicele pulpe de pui prăjite în ulei, încearcă această reţetă simplă. Puiul se lasă la marinat peste noapte, dar rezultatul este de-a dreptul delicios. Află cum se prepară acest pui la cuptor, marinat în lapte bătut şi impresionează-i pe cei dragi, la cină.

Pui la cuptor, marinat în lapte bătut – Ingrediente

480 ml lapte bătut 2 ouă mari 1 ceapă albă, dulce 2,5 – 2,7 kg bucăţi de pui (piept tăiat în două, pulpe superioare, inferioare sau aripioare) 500 g făină cu agent de creştere ulei vegetal, pentru prăjit 5 linguriţe sare, plus alte 3 linguriţe 1 linguriţă piper negru, măcinat 120 ml apă

Pui la cuptor, marinat în lapte bătut – Mod de preparare

Amesteci 5 linguriţe de sare şi 120 ml de apă într-un bol, până se dizolvă. Încorporezi laptele bătut, ouăle, ceapa, usturoiul şi 1 linguriţă de piper. Adaugi bucăţile de pui şi le amesteci pentru a se acoperi bine cu sosul. Acoperi bolul şi îl dai la frigider. Întorci carnea din când în când şi o laşi 8 ore sau peste noapte la rece.

Scurgi puiul cât mai bine şi arunci sosul de lapte bătut. Amesteci făina (cu agent de creştere) şi 3 linguriţe de sare într-un bol. Dai bucăţile de carne prin făină, pe rând, până se acoperă uniform. Apoi aşezi din nou carnea de pui în bolul cu făină, amesteci uşor, şi o laşi 15 minute. Amesteci din nou, ca să te asiguri că fiecare bucată este bine acoperită. Scoţi carnea şi scuturi excesul de făină.

image

Încingi cuptorul. Aşezi într-o tavă mare de copt un grătar de sârmă rezistent. Între timp, încingi un strat de 2-3 centimetri de ulei într-o cratiţă, prăjeşti bucăţile de pui, pe rând, cu pieliţa în jos, până se rumenesc, aproximativ 4-5 minute. Întorci carnea şi o prăjeşti pe cealaltă parte, 4-5 minute.

Muţi puiul în tava de copt pregătită anterior şi dai la cuptor, până se pătrunde. Testezi cu vârful unui cuţit dacă bucăţile de pui sunt făcute. Le laşi să se răcească pe grătarul de sârmă, aproximativ 10 minute, înainte de servire. Poţi să mănânci acest pui la cuptor, marinat în lapte bătut, fie la temperatura camerei, fie de la frigider.

Sursa: recipebk.wordpress.com