Pulpă de miel în crustă de condimente FOTO

O nouă reţetă pentru cei care preferă carnea de miel celei de porc este această reţetă de pulpă de miel în crustă de condimente. Însoţeşte carnea de miel cu un vin roşu sec, cum ar fi Cabernet Sauvignon. Garnitura la acest fel de mâncare poate să fie cartofi copţi, rumeniţi sau o salată verde cu castraveţi.
Pulpă de miel în crustă de condimente - Ingrediente (4 porţii)
1 pulpă miel 100 ml ulei 1 legătură pătrunjel verde 1 linguriţă cimbru verde 1 lingură busuioc verde 1 crenguţă rozmarin 6 căţei usturoi 1 ceapă 2 morcovi 1 lămâie sare piper 1 ţelină 100 ml vin roşu
Pulpă de miel în crustă de condimente - Mod de preparare
Amesteci jumătate din cantitatea de ulei cu frunzele de busuioc, pătrunjel şi cimbru tăiate mărunt, adaugi un căţel de usturoi zdrobit, sare şi piper. Ştergi pulpa de miel ca să fie bine uscată şi ungi din belşug cu uleiul condimentat.

Pui într-un vas acoperit şi laşi la rece peste noapte, să se frăgezească şi să se aromatizeze. Aşezi carnea într-o tavă, adaugi alături ceapa, morcovii, ţelina, toate tăiate bucăţi, căţeii de usturoi tăiaţi pe jumătate sau întregi şi zeama de lămâie.

Presari legumele cu sare şi piper, după gust, adaugi restul de ulei, vinul şi pui friptura la cuptor circa 40-45 de minute.

Din când în când, stropeşti friptura şi legumele cu sosul din tavă până se rumenesc frumos. Laşi pulpa de miel în crustă de condimente acoperită 5 minute înainte de a o servi, tăiată felii, împreună cu rozmarinul.
