Pulpă de porc la cuptor

pulpa de porc la cuptor jpeg

Delicioasa friptură de porc poate fi un prânz săţios, pentru toţi gurmanzii.

Ingrediente (1 tavă)

2 kg pulpă de porc 1 ceapă roşie 1 legătură ceapă verde 6-7 căţei usturoi rozmarin cimbru 1 cutie roşii cuburi 200 ml vin roşu demisec sare piper ulei piure de cartofi, opţional

Mod de preparare

Speli şi cureţi ceapa, apoi o tai în bucăţi potrivite. Zdrobeşti usturoiul. Condimentezi cu sare şi piper pulpa. O pui la rumenit într-o tigaie cu puţin ulei. O întorci pe toate părţile, ca să se facă uniform. Când a prins o culoare frumoasă, o muţi într-un vas termorezistent.

În tigaia în care ai rumenit carnea, pui toată ceapa şi o sotezi câteva minute. Adaugi roşiile cuburi şi mai ţii 7-10 minute pe foc, să fiarbă uşor. Torni jumătate din cantitatea de vin roşu, laşi să dea câteva clocote şi răstorni totul peste carnea din vas.

Pui şi restul de vin, presari rozmarin şi cimbru, acoperi vasul cu folie şi dai la cuptor 40-50 de minute. Scoţi folia şi laşi carnea până când se înmoaie. Când este totul gata, dai prin blender legumele, iar pasta obţinută o combini cu uleiul din tavă. Serveşti pulpa de porc cu sos şi, dacă vrei, cu piure de cartofi.

foto: profimedia



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg