Pulpe de pui cu orez şi fasole neagră FOTO

Pulpe de pui cu orez si fasole neagra jpeg

Atunci când vrei să îţi răsfeţi familia cu o cină specială, care să conţină un preparat deosebit, poţi încerca această reţetă de pulpe de pui cu orez şi fasole neagră. Este o mâncare delicioasă, sănătoasă, plină de arome. În plus, este uşor de făcut, iar orezul va fi foarte delicios, iar pulpele de pui vor fi suculente şi savuroase.

Pulpe de pui cu orez şi fasole neagră – Ingrediente (4 porţii)

1 lingură ulei 4 pulpe superioare de pui sare, după gust piper, după gust 600 ml apă 1-2 cuburi supă concentrată de legume sau pui 250 g orez cu bobul lung 1/4 linguriţă sare 4 căţei de usturoi, tocaţi 2 linguri suc de lămâie, proaspăt stors 400-450 g fasole neagră de la conservă, spălată şi scursă coriandru proaspăt, tocat, după gust

Pulpe de pui cu orez şi fasole neagră – Mod de preparare

Încingi o cratiţă antiaderentă şi adâncă la foc mediu-mare, adaugi uleiul. Condimentezi pulpele de pui cu sare şi piper şi le prăjeşti pe partea cu pieliţa aproximativ 5 minute, până se rumenesc.

image

Le întorci pe partea cealaltă şi le prăjeşti încă 2 minute, la foc mediu, apoi scoţi carnea din vas, chiar dacă nu va fi complet făcută.

image

Adaugi (în aceeaşi cratiţă, acum golită) 500-600 ml apă cu cuburile de supă concentrată de pui sau de legume, orezul nefiert, 1/4 linguriţă sare şi usturoiul tocat.

image

Fierbi şi amesteci bine toate ingredientele. Aşezi pulpele de pui deasupra, făcând câteva adâncituri în orez. Reduci flacăra şi fierbi la foc mic.

image

Acoperi cratiţa cu un capac şi fierbi încă 15-20 de minute, cu vasul acoperit, până când orezul este fiert, iar pulpele de pui sunt pătrunse şi bine făcute (carnea nu mai este roz la interior).

image image

Scoţi pulpele din cratiţă, adaugi în orezul fiert 1 lingură de suc de lămâie, boabele de fasole neagră de la conservă (după ce le clăteşti şi le scurgi de apă) şi puţin coriandru proaspăt. Guşti şi adaugi mai multă sare şi, dacă este nevoie, adaugi încă 1 lingură de suc de lămâie.

image

dacă ţi se pare că 2 linguri de suc de lămâie sunt prea mult şi oferă o aromă prea puternică mâncării tale, poţi să foloseşti doar o lingură sau o lingură şi jumătate de zeamă de lămâie verde. Serveşti aceste pulpe de pui cu orez şi fasole neagră cât sunt calde.

image

Timp total: 40 de minute.