Pulpe de pui în crustă picantă

pulpe de pui in crusta picanta jpeg

Busuiocul, ca şi boiaua iute şi piperul, busuiocul este un ingrediente important în această reţetă de pulpe de pui în crustă picantă. Dacă vrei să-l păstrezi pentru iarnă, îl culegi înainte de a înflori şi-l usuci într-o cameră întunecoasă.

Pulpe de pui în crustă picantă - Ingrediente

6 pulpe mici de pui 3 ouă 200 ml bere 300 g pesmet 1 linguriţă cu vârf boia iute 200 g făină 1 lingură condimente amestecate: cimbru,rozmarin, busuioc ulei pentru prăjit sare piper

4 fire de ceapă verde

2 pere

Pulpe de pui în crustă picantă - Cum se prepară

Pulpele se curăţă de pieliţă,se spală şi se pun la fiert în apă clocotită cu sare pentru câteva minute. Se scot şi se lasă la răcit. Într-un castron se bat bine ouăle, se adaugă

berea, sare, piper după gust şi făina. Se bate în continuare până se obţine un aluat mai gros decât cel de clătite. Într-o farfurie adâncă, se amestecă pesmetul cu condimentele şi

boiaua. Pulpele răcite se pun în compoziţia de ou cu bere, unde se lasă câteva minute. Se scot, se trec prin pesmetul cu condimente, se prăjesc în ulei la foc mic şi se lasă la scurs

pe un prosop absorbant. Pulpele de pui în crustă picantă se servesc calde, dar sunt bune şi reci.