Pulpe de pui la tavă, cu legume şi condimente FOTO

Pulpe de pui la tava, cu legume si condimente jpeg

Cu ajutorul acestei reţete simple, masa ta este asigurată. Într-o singură tavă, pulpele superioare de pui se vor rumeni frumos alături de cartofi, dovlecei şi morcovi. Bineînţeles, toate aceste ingrediente sunt condimentate din belşug, pentru a fi cât mai savuroase. Dacă ţi-am trezit interesul, încearcă şi tu reţeta de pulpe de pui la tavă, cu legume şi condimente.

Pulpe de pui la tavă, cu legume şi condimente - Ingrediente

4-5 pulpe superioare de pui 4-5 cartofi albi, potriviţi 2 morcovi medii 1 dovlecel mic 200 g ciuperci 1 ceapă medie 1 căpăţână de usturoi 60 ml ulei de măsline

Pentru amestecul de condimente

1 linguriţă paprika

½ linguriţă fulgi de ardei iute roşu

1 ½ linguriţă sare

½ linguriţă piper

Pulpe de pui la tavă, cu legume şi condimente - Mod de preparare

Pregăteşti o tavă mare, de aragaz, cu hârtie de copt. Încălzeşti cuptorul. Între timp, combini toate ingredientele pentru asezonarea legumelor şi puiului – paprika, fulgii de ardei iute, sarea şi piperul. Le laşi deoparte.

image

Speli şi cureţi cartofii, apoi îi tai în patru. Cureţi ciupercile, tai dovleceii şi morcovii în jumătăţi, pe lungime, iar apoi îi feliezi. Tai ceapa în bucăţi mari şi cureţi usturoiul. Pui toate legumele într-un bol încăpător.

image

Într-un alt vas, acoperi puiul cu ulei de măsline, pe ambele părţi. Torni restul de ulei în bolul cu legumele şi amesteci bine. Condimentezi pulpele pe ambele părţi. Condimentezi legumele din bol şi amesteci cu grijă, mai torni din amestecul de condimente şi amesteci din nou.

image

image

Aşezi puiul în tava de copt, adaugi ingredientele rămase, cu excepţia ciupercilor şi dovleceilor, pe care le dai deoparte. Dacă vrei, mai presari condimente în tavă în acest punct al reţetei. Dai tava la cuptorul încins, în prealabil, 25 de minute.

image

Întorci toate ingredientele cu mare atenţie, adaugi dovleceii şi ciupercile şi mai dai la cuptor încă 15-20 de minute, până când carnea de pui şi legumele sunt făcute la interior. Serveşti o porţie din aceste pulpe de pui la tavă, cu legume şi condimente, cât sunt calde încă.

Sursa + foto: valentinascorner.com