Reţetă chef Joseph Hadad: lup de mare cu cremă de fasole
Chef Joseph Hadad deţine secretele a peste două mii de reţete culinare, iar bucătăria este laboratorul în care el creează o întreagă lume de miresme şi de culori. Joseph ne-a împărtăşit câteva din tainele „bucătăriei mediteraneene cu gust franţuzesc“ extrem de uşoară şi sănătoasă mai ales a. Am aflat de la el că această bucătărie pune accent şi pe gust, şi pe prezentare. Ingredientele trebuie să fie proaspete şi de bună calitate, iar sosurile să fie preparate numai din legume şi din fructe proaspete. Aşa cum este şi această reţetă de lup de mare cu cremă de fasole.
Ingrediente
- 2 fileuri de peşte
- sos pesto, făcut în casă din busuioc zdrobit, amestecat cu ulei de măsline
- roşii uscate la cuptor, la 40° C, timp de 24 de ore, pe care le hidratezi în ulei de măsline
- cremă de fasole albă (fasole bătută românească, dar mixată foarte fin)
- ulei de măsline
- sare, piper, după gust
- usturoi
- măsline, pentru ornat
- pătrunjel, pentru ornat
- frunze de morcov
- sos de ardei capia
- anghinare
- zeamă de lămâie
- anason
Crema de fasole trebuie să fie fierbinte. O pui pe foc cu sare, piper şi ulei de măsline şi amesteci. Opreşti focul. Încingi uleiul de măsline şi pui peştele la prăjit un minut şi jumătate pe fiecare parte. Presari sare pe partea cu piele. Scoţi şi îl pui pe hârtie absorbantă. Faci un sos din roşii, pătrunjel, sare, usturoi, ulei de măsline şi zeamă de lămâie.
Alături pui sosul pesto proaspăt, fără adaos de parmezan, crema de fasole, peştele prăjit, sosul de roşii şi pesto, roşiile hidratate în ulei de măsline, sosul de ardei capia, anasonul, anghinarea şi multă verdeaţă.
Text: Maria Belu
FOTO: Sorin Stana