Reţetă de chiftele ardeleneşti

Reţetă de chiftele ardeleneşti jpeg

Chiftelele ardeleneşti sunt uşor picante, dar foarte delicioase. Chiftelele ardeleneşti sunt ideale pentru un mic dejun consistent sau pentru pachetul copilului pentru şcoală, dar pot fi servite şi la prânz alături de o garnitură de piure şi de un sos de roşii, usturoi şi busuioc. Iată reţeta de chiftele ardeleneşti:

Ingrediente pentru reţeta de chiftele ardeleneşti:

- 1,5 kg carne , - 200 grame de pâine, - 1-2 cartofi (200 de grame), - 2 morcovi, - 2-3 căpăţâni de usturoi, - 2 cepe, - 1 legătură de pătrunjel, - 1 legătură mărar, - sare, - piper, - condimente pentru chiftele, - ulei, - făină,

Reţetă de chiftele ardeleneşti – metoda de preparare

Pentru a prepara reţeta de chiftele ardeleneşti, este indicat să foloseşti carne de porc sau porc amestecat cu pui ori porc amestecat cu vită.

Se curăţă ceapa, se spală, se scurge şi apoi se toacă fin. Apoi, ceapa se căleşte în ulei, până se îngălbeneşte. Se dă prin maşina de tocat: ceapa călită, cartofii, carnea, usturoiul şi pâinea înmuiată în apă şi stoarsă bine. Se amestecă în această compoziţie mărarul şi pătrunjelul tocat, sare, piper, morcovul ras şi condimentele pentru chiftele.

Din acest amestec se formează cu mâinile umezite în apă chiftele, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei. Chiftelele se prăjesc până când capătă culoarea aurie.

Poftă bună!