Reţetă simplă şi picantă: fajita de pui

Când vrei să prepari o mâncare rapidă, încearcă această reţetă simplă. Vei obţine un preparat delicios, mai ales dacă îţi plac mâncărurile picante. În aceeaşi cratiţă sau tigaie, vei combina aromele: carne de pui, ardei gras şi ceapă. Rezultatul va fi unul gustos!
Ingrediente
Pentru carnea de pui
450 g piept de pui, tăiat fâşii subţiri 2 linguri pătrunjel verde, tocat 2 linguriţe ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă oregano uscat ½ linguriţă sos picant, opţional ½ linguriţă pudră de chili ½ linguriţă sare grunjoasă ¼ linguriţă usturoi pudră ¼ linguriţă chimion măcinat zeama de la ½ lămâie
Pentru legumele călite
1 linguriţe ulei de măsline extravirgin
1 ardei gras roşu, tăiat fâşii
1 ardei gras galben, tăiat fâşii
½ ceapă albă, tocată
1 linguriţă pudră de chili
½ linguriţă sare grunjoasă
Mod de preparare
Într-un bol mare, combini toate ingredientele pentru fajita de pui, mai puţin zeama de lămâie şi ingredientele pentru legume. Amesteci carnea de pui în sosul marinat, până se acoperă bine. Pui un capac peste vas şi dai la firgider 15-30 de minute.
Preîncălzeşti o cratiţă de fontă la foc mare, cu 2 linguri de ulei. Când s-a încins cratiţa, adaugi ardeii graşi, ceapa, pudra de chilli şi ½ linguriţă sare. Sotezi legumele aproximativ 4 minute, până s-au înmuiat uşor şi s-au colorat. Scoţi ardeii şi ceapa pe o farfurie şi o dai deoparte.
Pui încă 2 linguri de ulei în tigaia încinsă. Adaugi amestecul de fajita de pui şi sotezi până când carnea este pătrunsă şi nu mai este roz în centru. Pui din nou ardeii graşi şi ceapa în cratiţă, împreună cu zeama de lămâie proaspăt stoarsă. Căleşti toate ingredientele 1 minut, apoi le serveşti imediat.
PONT: Serveşti aceste fajita de pui pe frunze de salată verde (aranjate ca un bol mic) sau cu tortilla (lipii simple mexicane).
Sursa + foto: reciperunner.com
Crap în sos picant de roşii şi ceapă. Află din secretele unei reţete lipoveneşti
Crap în sos picant de roşii şi ceapă. Află din secretele unei reţete lipoveneşti
Cea mai bună conopidă cu sos picant, la cuptor
Cea mai bună conopidă cu sos picant, la cuptor
Morcovi cu sos picant şi miere, la cuptor