Reţeta zilei de joi. Rulouri cu nuci

cornulete jpeg

Imediat după cel dintâi mare război, la Ministerul Şcoalelor, ajungea inspectoarea Învăţământului gospodăresc consoarta generalului Dobrescu. Maria Dobrescu. Făcuse şcoli înalte de menaj la Freibourg, în Elveţia, la Vivgord şi Laeken, în Belgia, şi se întorsese de acolo cu ştiinţa de a preda toate acele discipline care făceau mai uşoară viaţa practică a românilor şi, mai ales, pe cea a româncelor.

Pasionată de gastronomie, se specializase chiar în această ramură a gospodăriei, publicând, în anii interbelici, mai multe cărţi de bucate, în care reţetarul european se întâlneşte fastuos cu cel autohton.

De la o amică pe nume Emilia, cum avea să noteze şi în amplul volum de dulciuri, generăleasa află reţeta rulourilor cu nuci, pe care o dă mai departe elevelor sale.

Cum se prepară? Ai trebuinţă de 125 g de unt proaspăt, 4 gălbenuşuri, 125 g de făină, 3 albuşuri bătute spumă, 180 g zahăr şi 180 g nuci pisate.

Citeşte reţeta mai departe pe ANTENA SATELOR