Reţeta zilei de joi. Somn gustos pregătit (reţetă pentru zile alese)

Astăzi vă propun să rămânem, măcar pentru câteva minute, la începutul veacului 20, atunci când Ecaterina Comşa aşeza Craiova pe harta cărţilor de bucate esenţiale din România. Şi, dacă tot rămânem, chit că-i dimineaţă, să tragem... un pui de somn.
Nu, nu zic să dormiţi, ci chiar să fiţi foarte atenţi la această reţetă domnească, pe care matroanele din Bănie o găteau pe la 1902, folosind, pentru a da gust bucatelor, vestita „ceapă de Ascalonia” sau şalotă, sau ceapă eşalotă, cu gust de... ceapă-mperecheată cu usturoi.
De la Ecaterina Comşa citire, reţeta zilei de azi este: Somn gustos pregătit. Hai că are şi un nume îmbietor! Fierbem somnul şi în zeama lui e lăsat să se răcească; după aceea îl scoatem să se scurgă şi să se zvânte bine, apoi îl punem pe o farfurie lungă şi preparăm 150 g de..........................
Citeşte reţeta mai departe pe ANTENA SATELOR.
ANTENA SATELOR.