Reţeta zilei de luni. Borş ţărănesc de văcuţă (reţete româneşti pe gustul tău)

bors taranesc de vacuta jpeg

Dacă tot eu zi de luni, eu zic să începem cu o mâncare aflată în fruntea listei de bucate pentru masa de prânz. Cu ce adică? Cu un borş. Pentru că bunicii noştri, ţărani cu palmele asprite de muncă,  mai rar se înghesuiau la antreuri - meze, cum se spune prin Balcani. Pentru ei, borşul a fost întotdeauna sfânt.

Un borş ţărănesc, din carne de vită se pregăteşte din aproape un kilogram de carne, aleasă de la piept şi de la coadă, vreo 350 g de roşii, zarzavat de supă, o varză mică, sare, piper, câteva linguri de smântână, o legătură de pătrunjel verde, o jumătate de litru de borş - ori mai mult, ori mai puţin, după cât de acru vrei să îţi iasă - şi trei litri de apă.

continuarea pe antenasatelor.ro

continuarea pe antenasatelor.ro



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg