Reţeta zilei de luni. Ciorbă măcelărească cu zeamă de castraveţi (reţete româneşti pe gustul tău)

ciorba macelareasca cu zeama de castraveti jpeg

Pentru aceeia dintre dumneavoastră care nu ţin postul, ori pentru cei care, din varii pricini, au dezlegare să mănânce şi de dulce, astăzi vom căuta retete romanesti în cuhniile măcelarilor arădeni. Pentru a afla cum se prepară o ciorbă măcelărească. Reţeta e veche, cam de pe vremea în care Ardealul şi Banatul încă se aflau între graniţele imperiului austro-ungar.

Se pregăteşte din carne şi măruntaie de porc şi se acreşte cu zeamă de castraveţi acri - care, zice-se, trebuie să fie acum atât de acră de să-ţi sară căciula din cap. Nu vei pune sare, dar nişte boia pisată se cuvine!

Ai trebuinţă de (pentru 10 porţii) de: 500 g ceapă, 1 kg carne de porc proaspătă (ceafă), 500 g ficat de porc, 2 l apă, zeamă de castraveţi în saramură, smântână, boia.

continuarea pe antenasatelor.ro

continuarea pe antenasatelor.ro



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg