Reţeta zilei de marţi. Balmoş ca la stână (reţetă din Ţara Bârsei)

balmos stana tara barsei jpeg

Dacă n-ai petrecut măcar o după-amiază întreagă la stână, dacă n-ai încercat măcar să mulgi oile ori căpriţele, dacă n-ai învârtit cu melesteul în mămăligă, atunci n-ai cum să ştii care-i adevăratul gust al balmoşului… ca la stână.

Dar pentru că n-a trecut luna de când am zăbovit şi eu la stâna baciului Istrate de la Vlădeni, mi-e prea dragă amintirea asta… culinară, ca să nu vă dezvălui câteva secrete.

Pentru un balmoş făcut cum se cuvine, mai întâi se va lăsa jintuiala să fermenteze vreo două zile, după care se fierbe o juma de ceas, având grijă să nu se prindă de fundul ceaunului.

Citeşte reţeta mai departe pe ANTENA SATELOR

Citeşte reţeta mai departe pe ANTENA SATELOR