Reţeta zilei de marţi. Borş mănăstiresc, ca la Căldăruşani (reţete româneşti pe gustul tău)

bors manastiresc jpeg

Ca de fiecare dată, vă îndemn a afla adevăratele retete romanesti de post în mănăstirile noastre cele vechi! Acolo veţi primi, pe lângă reţete, şi pilde, şi binecuvântare. Părintele Dionisie, şeful cuhniilor de la Mănăstirea Căldăruşani, îmi mărturisea cu un deceniu în urmă că niciodată nu i-a fost teamă că nu va avea ingredientele necesare în cămară. Şi asta pentru că simpla rugăciune era de ajuns pentru a completa ceea ce lipsea.

Îmi spunea părintele că dacă n-avea zahăr, sau orez, ori ceapă, bulion, atunci stareţul mănăstirii îl îndemna: „Roagă-te, părinte Dionis, şi vei primi ce-ţi lipseşte. Şi numai ce termina rugăciunea, că intra în curte un binecredincios care-i aducea, ca danie pentru cuhnie, taman ceea ce-i trebuia. De la părintele Dionisie citire, eu vă aduc… Reţeta de borş mănăstiresc.

Ai trebuinţă de: un kg de varză dulce, 3 cepe, 3 ardei graşi, un morcov, 3 roşii, 700 ml borş, o legătură de leuştean, sare, piper; facultativ: 100 ml untdelemn, 150 g urdă. Cum se procedează:..........................

Află pe Antena Satelor toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

Află pe Antena Satelor toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI