Reţeta zilei de marţi. Limba soacrei, reţeta stareţei de la Hirova (reţete româneşti pe gustul tău)

limba soacrei jpeg

Din punct de vedere culinar, avem o Românie profundă nu doar între graniţele ţării, ci şi dincolo de ea, în comunităţile de aceeaşi limbă şi etnie. Retete romanesti aflăm şi Basarabia, nu-i aşa?

Spunea Esop că mâncarea cea mai gustoasă este limba... cu măsline. Şi că tot limba este şi cea mai rea... când nu o stăpâneşti bine şi ai de pătimit din pricina ei. Dar nu despre acest joc de cuvinte esopian voiam să vă vorbesc. Nici măcar despre vreun preparat din limbă de vacă. Ci despre un fel anume de bucate de post, despre care al aflat cum se prepară de la Maica Iroida, stareţa Mănăstirii Hirova din Basarabia.

Ai trebuinţă de: 4 vinete de mărime potrivită, nu prea „grase” (mai subţiri) şi drepte, sare, untdelemn pentru prăjit; pentru sos (adjika): două roşii, 3 căţei de usturoi, un ardei iute (pot fi doi), doi gogoşari, un morcov, o lingură de zahăr, o lingură de oţet, sare după gust.

continuarea pe antenasatelor.ro

continuarea pe antenasatelor.ro