Reţeta zilei de marţi. Limba soacrei, reţeta stareţei de la Hirova (reţete româneşti pe gustul tău)

limba soacrei jpeg

Din punct de vedere culinar, avem o Românie profundă nu doar între graniţele ţării, ci şi dincolo de ea, în comunităţile de aceeaşi limbă şi etnie. Retete romanesti aflăm şi Basarabia, nu-i aşa?

Spunea Esop că mâncarea cea mai gustoasă este limba... cu măsline. Şi că tot limba este şi cea mai rea... când nu o stăpâneşti bine şi ai de pătimit din pricina ei. Dar nu despre acest joc de cuvinte esopian voiam să vă vorbesc. Nici măcar despre vreun preparat din limbă de vacă. Ci despre un fel anume de bucate de post, despre care al aflat cum se prepară de la Maica Iroida, stareţa Mănăstirii Hirova din Basarabia.

Ai trebuinţă de: 4 vinete de mărime potrivită, nu prea „grase” (mai subţiri) şi drepte, sare, untdelemn pentru prăjit; pentru sos (adjika): două roşii, 3 căţei de usturoi, un ardei iute (pot fi doi), doi gogoşari, un morcov, o lingură de zahăr, o lingură de oţet, sare după gust.

continuarea pe antenasatelor.ro

continuarea pe antenasatelor.ro



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg