Reţeta zilei de marţi. Tărhană de urzici pentru Marţea Trăznetelor (reţete româneşti pe gustul tău)

tarhana urzici jpeg

Iată-ne şi în cea de a două zi din Săptămâna Curată, cea în care Postul Paştilor intră abrupt în existenţa noastră, cu restricţii importante şi nu doar în plan culinar, dar şi cu adevărate retete romanesti. Astăzi este, dacă nu ştiaţi deja, Marţea Trăsnetelor, o zi deosebit de periculoasă.

Mai este numită şi Marţea Sântoaderului, pentru că începând de atunci, timp de 9 zile, se ţin Caii lui Sântoder, divinităţi malefice despre caare se spune că sunt pe jumătate oameni şi pe jumătate cai şi care îi pedepsesc pe cei care nu ţin sărbătoarea.

Rolul lor este de a purifica timpul şi spaţiul. Se spune că acela care va purta haine ţesute ori cusute în Marţea Sântoaderului, va fi trăznit. La fel, acela care va lucra la câmp. Pentru a contracara pericolele acesei zile, se prepară fiertură de urzici, despre care se spune că întăreşte organismul. Din urzici se pregăteşte şi reţeta de azi.

Ai trebuinţă de: tărhană din 500 g de făină, două mâini de urzici uscate, o lingură de pastă de tomate, un morcov, o ceapă, sare, piper, mujdei de usturoi.

Află pe Antena Satelor detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

Află pe Antena Satelor detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI