Reţeta zilei de miercuri. Plachie de crap de Dunăre (reţete româneşti pe gustul tău)

plachie de crap jpeg

Odinioară, cam pe vremea când "plămânii Dunării" (lacurile şi bălţile ce "însoţeau" fluviul în drumul lui către Marea cea Mare) nu fuseseră încă secate, de la Mehedinţi până către Brăila şi Galaţi, pescarii prindeau în năvoadele lor crapi şi crăpceni, somni şi somotei, ca şi alţi peşti mai mărunţei.

Şi se adunau peştii ăştia, la gustos „taifas”, în ciorbe şi saramuri, pe grătare şi-n proţapuri, ori în plachii cu belşug de legume!

Că tot am pomenit despre plachia de crap - despre care deunăzi Gabriela Berechet, doctor în ştiinţele alimentaţiei, îmi spunea că, în ciuda numelui său cu inflexiuni greceşti, este un preparat românesc autentic - să vă dau şi o reţetă de demult.

continuarea pe antenasatelor.ro

continuarea pe antenasatelor.ro