Reţeta zilei. Musaca de vinete (reţete româneşti pe gustul tău)

musaca de vinete jpeg

Chestiunea despre ce „retete romanesti” sunt chiar romanesti, e veche. Cum veche e disputa privind paternitatea musacalei, grecii si turcii ravnind sa si-o atribuie. Nici egiptenii nu se lasa mai prejo, ba chiar ar vrea sa te convinga ca frumoasa Cleopatra, regina care a sucit mintile cezarilor, numai cu musaca se hranea.

La Ivesti, la Movileni sau la Namoloasa, in campia dintre Galati si Tecuci, musacaua - cea de post - nu-si reclama origini aristocrate. O afli la toata casa de roman si generatii intregi de taranci harnice si-au lasat amprenta in matricea retetei.

Aveti trebuinta de: 1 kg vinete, 1 kg rosii, 200 g ceapa, 50 ml untdelemn, sare, piper, patrunjel verde, pesmet.

Cum se procedeaza: Se curata vinetele si se taie rondele, se presara sare, ca sa-si lase zeama. Se sterg apoi si se prajesc in untdelemn, dupa care se scot pe o hartie absorbanta. Ceapa.................

Citeşte continuarea pe Antena Satelor şi află toate detaliile acestei delicioase retete romanesti.

Citeşte continuarea pe Antena Satelor şi află toate detaliile acestei delicioase retete romanesti.