Reţete româneşti. Păstrăvi mănăstireşti

În Postul Paştelui, puţine sunt prilejurile de a mânca peşte. Anul acesta, doar de Buna Vestire şi de Florii. Cu atât mai mult preţuim astfel de reţete, iar atunci când ele vin direct din cuhniile mănăstirilor de pe la noi, ne bucurăm de gustul lor delicat cu evlavia cuvenită. O astfel de reţetă mănăstirească vă propunem azi, cu gândul la dezlegarea ce abia fuse, în ziua Bunei Vestiri şi aşteptând Duminica Sfântă a Floriilor, când iarăşi ne vom înfrupta din carnea lor cea dulce.
Fiind dezlegare la peşte, gospodinele pregătesc fel de fel de preparate pe baza de peşte, nelipsind borşurile, scordoleaua sau peştele marinat. Toate se servesc cu mămăliguţă, ardei iute şi puţin rachiu.
Se zice că, de Buna Vestire şi de Florii, ca sa ai spor în casă, trebuie să-ţi fie masa plină. Mai ales cu bucate de peşte. Aflată demult la Mănăstirea Bistriţa din Neamt, această reţetă de păstrăvi mănăstireşti cu legume s-ar potrivi numai bine în astfel de zile sfinte.
Ai trebuinţă de: 3 păstrăvi, 200 g fasole verde (poate fi şi din conservă), două cepe, doi ardei graşi verzi, vin alb, untdelemn, sare, piper, cimbru.
.....................
Citeşte mai departe toate detaliile acestei delicioase REŢETE ROMÂNEŞTI.