Ruladă de cacao cu portocale FOTO

rulada de cacao cu portocale jpeg

Această ruladă de cacao cu portocale este desertul ideal pentru zilele în care primeşti musafiri. Umplută cu cremă, delicioasa ruladă este pe placul tuturor. Pentru a obţine rulada ideală, ţine ingredientele la temperatura camerei. Foloseşte zahăr pudră, pentru că se dizolvă mai uşor decât cel tos. Ţine rulada la frigider înainte de-a o servi.

Ruladă de cacao cu portocale - Ai nevoie de (pentru 1 ruladă)

Pentru aluat 3 ouă 90 g zahăr 75 g făină 30 g cacao

1 portocală

1 l smântână lichidă cu grăsime 42%

3 linguri zahăr pudră

coajă de portocală

100 ml apă

50 g zahăr

Ruladă de cacao cu portocale - Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi albuşurile cu zahărul, apoi încorporezi gălbenuşurile şi adaugi făina şi cacaua în ploaie. Amesteci uşor.

image

Pui compoziţia într-o tavă cu hârtie de copt şi dai la cuptorul încins pentru 15-20 de minute. Faci testul cu scobitoarea şi dai deoparte. Foloseşti cuţitul econom pentru a face fâşii subţiri din coaja portocalei.

image

Pui 50 g de zahăr în apă şi adaugi fâşiile de coajă de portocală. Fierbi până obţii o peltea. Îndepărtezi restul de coajă şi pieliţa albă a portocalei. O tai felii. Separat, mixezi smântâna cu zahărul pudră, până obţii o frişcă groasă.

image

Întinzi hârtie de copt şi aşezi blatul de cacao, pui frişcă, nivelezi, aşezi bucăţi de portocală şi rulezi cu ajutorul hârtiei. Cu un poş, ornezi cu frişcă rulada şi presari pelteaua de portocală, bine scursă.

image