Salată de conopidă cu morcovi

Să dăm startul acestui meniu cu o salată!
Ingrediente
1 conopidă potrivită ca mărime 2 morcovi mari 1 ardei gras roşu 250 g fasole verde 1 lingură ulei
1 lingură zeamă lămâie
2 linguri
ulei
2 căţei usturoi
sare
piper
Mod de preparare
Desfaci conopida în bucheţele şi le speli sub jet de apă rece. Le opăreşti în apă cu sare circa 10 minute, împreună cu morcovii şi fasolea verde, apoi le scurgi în strecurătoare şi le laşi la răcit. Tai morcovii şi ardeiul şi îi sotezi uşor în ulei încins, apoi îi scoţi. La fel procedezi şi cu conopida şi fasolea verde. Le laşi la răcorit, apoi le aşezi într-o salatieră mare. Asezonezi cu un sos preparat din ulei, zeamă de lămâie, usturoi zdrobit şi bine frecat, sare şi piper, după gust. Amesteci uşor să nu se zdrobească ingredientele.