Salată de fasole boabe cu ceafă de porc
Fasolea poate fi la fel de bună şi bună ca orice altă mâncare pretenţioasă. Fie că o găteşti simplu, fie în combinaţii diverse, aceasta te scapă de cheltuieli mari. Ingrediente (2 porţii)
400 g fasole albă boabe (fiartă)
2 fire de ceapă verde
150 g boabe de porumb dulce (conservă)
200 g ceafă de porc
3 linguri ulei
1 lingură zeamă de ămâie
sare
piper
Preparare
Scurgi boabele de fasole de apa în care au fiert şi le aşezi într-o salatieră. Adaugi ceapa verde tocată şi boabele de porumb scurse de zeama în care au fost conservate. Separat, tai şuviţe ceafa de porc şi o rumeneşti în tigaie cu foarte puţin ulei, până devine crocantă, apoi o adaugi în salată. Amesteci uleiul, zeama de lămâie, sare şi piper după gust, torni sosul obţinut peste salată pentru a o asezona şi amesteci bine.