Salată de paste

salata de paste jpg

Vrei să-ţi oferi un moment de răsfăţ şi să încerci această salată de paste? Se prepară uşor, e delicioasă şi, în plus, e sănătoasă.

Ingrediente

250 g paste

200 g ton la conservă, scurs de ulei

200 g roșii cherry

100 g măsline verzi, fără sâmburi

2 linguri ulei de măsline

1 lingură suc de lămâie

1 cățel de usturoi

frunze proaspete de busuioc

sare și piper

lămâie, pentru ornat

Mod de preparare

Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare, până devin al dente. Le scurgi și le clătești cu apă rece pentru a opri procesul de gătire, apoi le lași să se răcească complet.

Speli roșiile și le tai jumătăți, toci usturoiul și rupi frunzele de busuioc cu mâna.

Amesteci pastele, tonul scurs și fărâmițat, roșiile cherry și măslinele. Adaugi usturoiul și frunzele de busuioc.

Amesteci uleiul de măsline cu sucul de lămâie și condimentezi cu sare și piper după gust. Torni dressingul peste salată și amesteci. Lași salata să stea la frigider cel puțin 30 de minute înainte de servire, pentru a permite aromelor să se combine. O servești ornată cu felii de lămâie.