Salată grecească de caracatiţă

1 shutterstock 475141846 jpg jpeg

Există o prejudecată legată de fructele de mare şi de prepararea lor acasă. Dacă vei face această reţetă, vei observa că poţi găti chiar tu cea mai fragedă caracatiţă, care se topeşte-n gură. Aromatizată cu lămâie şi ierburi mediteraneene, această salată e un antreu delicios!

  • 1 kg caracatiţă (sau calamar)
  • 1 ceapă
  • 100 ml vin sec
  • 2 foi dafin
  • 10 boabe piper
  • 50 ml ulei de măsline
  • zeama de la 1 lămâie
  • 2-3 căţei de usturoi
  • ½ legătură pătrunjel
  • 1/2 linguriţă oregano uscat
  • sare
  • piper 

Speli bine caracatiţa şi o porţionezi, păstrând doar tentaculele. Pui pe foc o oală cu apă, în care adaugi vinul, ceapa, foile de dafin şi boabele de piper. Când apa fierbe, pui tentaculele de caracatiţă, un praf de sare şi laşi la fiert, la foc mediu, aproximativ o oră şi jumătate, până ce furculiţa intră cu uşurinţă în carne. Scurgi apa şi laşi la răcit.

Tai tentaculele în bucăţi de aproximativ 2 cm şi le pui într-o casoletă care se închide etanş. Adaugi usturoiul tăiat felii subţiri, oregano, pătrunjelul mărunţit, uleiul, zeama de lămâie, sare şi piper măcinat, după gust. Omogenizezi, apoi închizi caserola şi dai la frigider peste noapte. Serveşti salata rece, decorată cu verdeaţa preferată.

FOTO Shutterstock



Recente

paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg
prajitura biscuiti crema jpeg
1 3 retete de prajituri rapide si simple jpg jpeg
briose jpg
tort jpg
pachetele primavara shutterstock 375803530 jpg
inghetata shutterstock 72762541 jpg
tort mimosa shutterstock 1041498505 jpg
socată shutterstock 284938835 jpg
doboș tort shutterstock 213934210 jpg
morcovi frunze shutterstock 1986995588 jpg