Şniţel de curcan cu sos de ciuperci

snitel de curcan cu sos de ciuperci jpeg

Nu ştii ce preparate interesante să faci pentru masa de sărbători? Încearcă ceva delicios şi foarte sănătos, cum este acest şniţel de curcan cu sos de ciuperci. Nu durează mult, nu este o reţetă complicată, iar la final ai un preparat foarte bun, ce merită încercat oricând.

Iată ce îţi trebuie pentru reţeta de Şniţel de curcan cu sos de ciuperci:

- 500 de grame de piept de curcan

- 3 linguri de făină pentru şniţel

- 3 ouă potrivite

- 8 linguri de pesmet

- 300 de grame de ciuperci

- 8 cartofi

- 1 salată

- 75 de grame de unt

- 300 de ml de lapte

- 2 linguri de făină pentru sos

- ulei pentru prăjit

- sare şi piper

Cum se prepară Şniţel de curcan cu sos de ciuperci:

Carnea de curcan ar fi bine să fie din zona pieptului, aşa va fi mai uşor de feliat. După ce se spală carnea şi se lasă la zvântat, se taie felii. Se condimentează cu sare şi piper şi se bate cu ciocanul special pentru şniţel. Se pune uleiul la încins în tigaie, se ung feliile de carne cu ulei, apoi se trec prin făină, pesmet, ou şi iar prin pesmet şi făină. Sau la final se pot trece doar prin pesmet să iasă mai crocante.

Când sunt rumenite pe ambele părţi, şniţelele se scot pe o farfurie tapetată cu hârtie de bucătărie, care trebuie să absoarbă surplusul de ulei. Apoi se trece la prepararea sosului.

Se curăţă ciupercile, se spală şi se taie felii. Se pune o tigaie la foc potrivit, se adaugă untul, se lasă la topit, apoi se pun şi feliile de ciuperci. Apoi, se cerne făina peste ciuperci şi se amstecă. Se adaugă şi laptele cald, amestecându-se continuu. Sosul trebuie să aibă consistenţa unei ciulamale.

Se prepară apoi, separat, cartofii prăjiţi. Se curăţă, se taie în forma preferată şi se pun la prăjit în ulei încins. Se scot, se lasă să se scurgă de ulei cu ajutorul prosoapelor de bucătărie. Apoi, se pune pe fiecare farfurie un şniţel, frunze de salată, peste care se pun cartofii prăjiţi, iar la final se adaugă şi sosul de ciuperci. Delicios, simplu şi foarte bun. Poftă bună!