Somon cu cartofi la cuptor
Vrei o cină rapidă, sănătoasă şi saţioasă? Ai nimerit unde trebuie! Azi te învăţăm cum să prepari somon cu cartofi la cuptor, în cel mai simplu şi rapid mod posibil. Start!
Somon cu cartofi la cuptor
Ingrediente 2 porţii
- 455 g cartofi
- ulei de măsline, după gust
- sare, după gust
- piper, după gust
- 3 linguri zeamă de lămâie
- 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- ½ linguriţă pudră de ceapă
- ½ linguriţă paprika
- ½ linguriţă de cimbru uscat
- ½ linguriţă de pătrunjel uscat
- 2 linguri miere
- 2 file de somon
- 1 buchet de sparanghel
- 6 felii de lămâie
- 4 crenguţe de cimbru proaspăt
Prepară şi:
Mod de preparare
Preîncălziţi cuptorul la 200˚C.
Adăugaţi cartofii pe o foaie de copt, pe tavă.
Condimentează cu ulei de măsline, cimbru, sare şi piper.
Se coc 20 de minute.
Marinata de somon: combinaţi zeama de lămâie, usturoiul, pudra de ceapă, ardeiul, cimbrul, pătrunjelul şi mierea şi amestecaţi până la omogenizare.
Pe aceeaşi tavă de copt, împingeţi cartofii într-o parte a tăvii şi adăugaţi somonul şi sparanghelul.
Condimentează-le cu ulei de măsline, sare şi piper. Toarnă marinata pe somon cu lingura sau foloseşte o pensulă.
Ornaţi somonul cu felii de lămâie şi cimbru.
Se vor coace împreună 12-14 minute sau până când somonul este gătit. Poftă bună!
Prepară şi: