Pui Marsala cremos

Pui Marsala cremos jpeg

Adori să găteşti diverse reţete din carne de pui? Atunci ai nimerit bine pentru că azi îţi prezentăm o reţetă de pui Marsala cremos care te va face să te lingi pe degete!

Pui Marsala cremos

Ingrediente

  • 120 g făină 
  • sare 
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 4 piepturi de pui dezosate, fără piele
  • 2 linguri unt, separate
  • 1 lingură ulei de măsline extra virgin
  • 220 g ciuperci feliate
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 180 ml vin Marsala
  • 180 ml fiertură de pui
  • 120 g smântână
  • 2 linguriţe de pătrunjel proaspăt tocat
  • paste fierte, pentru garnitură

Prepară şi:

Burger franţuzesc cu ceapă

Mod de preparare

Într-un bol, condimentează făina cu sare şi piper. Treceţi puiul prin făină.

Într-o tigaie mare la foc mediu, topiţi 1 lingură de unt şi ulei. Adăugaţi puiul şi gătiţi până când devine auriu pe ambele părţi, aproximativ 5 minute pe fiecare parte. Scoateţi puiul din tigaie şi aşezaţi-l pe o farfurie curată.

Cum faceţi sosul Marsala: topiţi în tigaie lingura de unt care a rămas şi adăugaţi ciupercile. Gătiţi până când sunt aurii şi lichidul din ele s-a evaporat, 6-8 minute (dacă tigaia arată uscat, adăugaţi un strop de ulei de măsline). 

Adăugaţi usturoiul şi gătiţi până se întrepătrund, apoi condimentaţi cu sare.

Se adaugă Marsala, fiertura de pui, smântâna şi pătrunjelul şi se aduc la foc mic.

Punţi puiul de pe farfurie în tigaie şi puneţi sosul cu o linguriţă peste carne. Se fierbe până când se găteşte puiul, aproximativ 10 minute. 

Se serveşte pe o farfurie, alături de paste fierte. Poftă bună!

Prepară şi:

Ruladă de dovleac cu cremă de brânză

Sursa