Ai poftă de un burger diferit de cel pe care îl mănânci de obicei? Încearcă această reţetă franţuzească cu ceapă. Îţi garantăm că vei mai cere încă unul după ce îţi termini porţia!

Burger franţuzesc cu ceapă

 

Ingrediente carne de burger

 
  • 455 g carne măcinată, 80% slabă 
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă piper
  • 1 lingură ulei
  • 3 chifle 
 

Toppinguri

 
  • 85 g brânză comté, feliată
  • 150 g ceapă caramelizată 
  • 20 g rucola proaspătă 
  • muştar la alegere, după gust

Mod de preparare

 
Amestecă împreună ingredientele pentru carnea de burger până când sunt combinate uniform.
Formaţi carnea de vită în mâini, într-o formă rotundă şi plată.
Se încălzeşte uleiul într-o tigaie la foc mediu.
Gătiţi burgerii timp de 3 minute pe prima parte, întoarceţi carnea şi apoi aşezaţi felia de brânză deasupra.
Gătiţi încă 6 minute.
Asamblaţi burgerii pe chifle, adăugând muştar, ceapă caramelizată şi rucola. Poftă bună!
 
 
 
Loading...