Somon în foitaj

3 profimedia 0182695833 jpg jpeg

Un preparat elegant, dacă vrei să-ţi impresionezi musafirii. Combinaţia de peşte, foitaj şi legume îl transformă într-un fel principal delicios şi sănătos.

  • 4 fileuri de somon
  • 1 foaie de aluat foitaj
  • 250 g spanac congelat
  • 300 g cremă de brânză 
  • sare
  • zeamă de lămâie
  • 1 ceapă 
  • căţel usturoi
  •  ulei
  • 1 ou, pentru uns
  • legume preparate la aburi, pentru servit

Presari bucăţile de peşte cu sare şi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Tai ceapa mărunt şi o pui într-o tigaie cu ulei încins. Amesteci repede şi adaugi spanacul congelat. După ce se evaporă apa, pui usturoiul pisat şi opreşti focul.

Întinzi foaia de aluat pe masă. Acoperi aluatul cu spanac, apoi adaugi crema de brânză. Peste stratul de brânză aranjezi bucăţile de peşte. Rulezi, o ungi cu oul bătut şi o coci 30 de minute, la 170 °C.

Decorezi rulada cu rozmarin şi o serveşti alături de legume preparate la aburi. 

FOTO: Profimedia