Sos de unt. Reţeta Sandei Marin

Ca să nu se taie în timpul pregătirii, sosul de unt trebuie făcut la foc potrivit, pe baie de apă, mai exact: cratiţa în care îl pregătim să stea în altă cratiţă mai mare plină cu apă clocotită, pe marginea aragazului. Acesta este sfatul Sandei Marin, a cărei reţetă (ca multe altele) o puteţi găsi în cartea Găteşte cu Sanda Marin, pe care o puteţi găsi din 18 septembrie împreună cu revista Click!Poftă bună la toate chioşcurile din ţară.
Sos de unt. Reţeta Sandei Marin - Ingrediente
200 g unt proaspăt 3 gălbenuşuri 2 linguri de oţet sare piper 1/2 linguriţă zeamă de lămâie
Sos de unt. Reţeta Sandei Marin - Mod de preparare
Trebuie să pregătim dinainte, pe o farfurie care ne stă la îndemână, untul, tăiat în 6 bucăţele pe care le vom pune pe rând în sos. Şi tot gata pregătite să avem şi gălbenuşurile. Se pune să fiarbă în cratiţa în care vom face sosul 2 linguri de oţet de vin cu una de apă, cu sare şi puţin piper. După câteva clocote, o dăm la o parte. Adăugăm o linguriţă de apă rece şi gălbenuşurile, după ce oţetul s-a răcorit puţin. Se amestecă. Se pune cratiţa în altă cratiţă cu apă fierbinte şi se adaugă pe rând bucăţelele de unt amestecând întruna. Nu se pune următoarea decât după ce s-a topit cea dinainte. Din când în când se pune câte o linguriţă de apă rece, pentru ca ouăle să nu se înfierbânte prea tare şi să se taie. Când este gata, se dă la o parte, se adaugă puţină zeamă de lămâie şi sare, dacă mai trebuie. Se serveşte cald, la peşte.
din cartea Găteşte cu Sanda Marin - Cele mai apetisante reţete, la îndemâna tuturor gospodinelor