Sos de unt. Reţeta Sandei Marin

sos de unt jpeg

Ca să nu se taie în timpul pregătirii, sosul de unt trebuie făcut la foc potrivit, pe baie de apă, mai exact: cratiţa în care îl pregătim să stea în altă cratiţă mai mare plină cu apă clocotită, pe marginea aragazului. Acesta este sfatul Sandei Marin, a cărei reţetă (ca multe altele) o puteţi găsi în cartea Găteşte cu Sanda Marin, pe care o puteţi găsi din 18 septembrie împreună cu revista Click!Poftă bună la toate chioşcurile din ţară.

Sos de unt. Reţeta Sandei Marin - Ingrediente

200 g unt proaspăt 3 gălbenuşuri 2 linguri de oţet sare piper 1/2 linguriţă zeamă de lămâie

Sos de unt. Reţeta Sandei Marin - Mod de preparare

Trebuie să pregătim dinainte, pe o farfurie care ne stă la îndemână, untul, tăiat în 6 bucăţele pe care le vom pune pe rând în sos. Şi tot gata pregătite să avem şi gălbenuşurile. Se pune să fiarbă în cratiţa în care vom face sosul 2 linguri de oţet de vin cu una de apă, cu sare şi puţin piper. După câteva clocote, o dăm la o parte. Adăugăm o linguriţă de apă rece şi gălbenuşurile, după ce oţetul s-a răcorit puţin. Se amestecă. Se pune cratiţa în altă cratiţă cu apă fierbinte şi se adaugă pe rând bucăţelele de unt amestecând întruna. Nu se pune următoarea decât după ce s-a topit cea dinainte. Din când în când se pune câte o linguriţă de apă rece, pentru ca ouăle să nu se înfierbânte prea tare şi să se taie. Când este gata, se dă la o parte, se adaugă puţină zeamă de lămâie şi sare, dacă mai trebuie. Se serveşte cald, la peşte.

din cartea Găteşte cu Sanda Marin - Cele mai apetisante reţete, la îndemâna tuturor gospodinelor