Spirale cu scorţişoară FOTO

spirale cu scortisoara jpeg

Atât de simplu şi de bun, iar ingredientul-cheie, scorţişoara, este cel care face diferenţa între un desert banal şi unul special. În amestecul pentru umplutură al acestei reţete de spirale cu scorţişoară poţi adăuga şi nuci zdrobite. Pentru ca aluatul de prăjitură să-ţi crească frumos, ţine-l într-un loc cald, ferit de curent.

Spirale cu scorţişoară - Ingrediente (2 tăvi)

Pentru aluat 2 cuburi drojdie 4 ouă 150 g zahăr 400 ml lapte 1 kg făină 120 g unt 1 praf sare

4 linguri scorţişoară

6 linguri zahăr

2 gălbenuşuri

1 lingură unt

50 g zahăr pudră

Spirale cu scorţişoară - Mod de preparare

Amesteci într-un vas drojdia cu 2 linguri de zahăr, 100 ml lapte încălzit şi puţină făină. Acoperi cu un prosop şi laşi deoparte să crească. Într-un alt vas, pui toată făina, faci o adâncitură în mijloc şi adaugi ouăle, restul de zahăr, untul la temperatura camerei, praful de sare, torni laptele şi maiaua.

image

Frămânţi până se încorporează toate ingredientele şi obţii un aluat elastic. Acoperi cu un prosop şi laşi să crească până îşi dublează volumul. Împarţi aluatul în două părţi egale şi le întinzi cu sucitorul până obţii o foaie mai subţire.

image

Încingi cuptorul. Presari pe fiecare foaie de aluat amestecul de scorţişoară cu zahăr, apoi rulezi până la capăt.

image

Tai cu cuţitul felii groase. Încingi cuptorul. Tapetezi tava. Amesteci gălbenuşurile cu untul topit şi ungi fiecare spirală. Laşi la cuptor până devin arămii. Presari zahăr pudră pe deasupra.

image

foto: profimedia