Sufleu de brânză. Reţeta simplă

sufleu de branza jpeg

Pentru un preparat special aşa cum este acest sufleu de brânză, reţetă simplă de altfel, nu ai nevoie nici de prea mult timp pentru pregătire şi nici de multe ingrediente. În numai 40 de minute poţi obţine un preparat de top.

Sufleu de brânză. Reţeta simplă - Ingrediente (4 porţii)

50 g unt, la temperatura camerei 90 g pesmet 40 g făină 310 ml lapte 160 g brânză 2 linguriţe muştar piper sare 4 ouă frunze de ceapă verde

Sufleu de brânză. Reţeta simplă - Cum se prepară

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Încingi cuptorul. Foloseşti mai puţin de jumătate din cantitatea de unt pentru a unge cele patru forme (fiecare de 375 ml) pentru sufleu şi presari pesmet pe fiecare în parte, având grijă să acoperi şi pereţii. Răstorni formele pentru a scăpa de excesul de pesmet.

Topeşti restul de unt într-o cratiţă, la flacără medie, până începe să bolborosească. Adaugi făina şi amesteci 2 minute. Îndepărtezi de pe foc şi torni jumătate din cantitatea de lapte. Amesteci, adaugi restul de lapte şi îl încorporezi. Pui din nou pe foc şi amesteci, încă 3 minute sau până fierbe şi se îngroaşă. Dai la o parte. Adaugi brânza, dată prin răzătoare, muştarul şi piperul până când brânza se topeşte.

Încorporezi gălbenuşurile şi asezonezi cu sare şi piper. Mixezi albuşurile. Adaugi un sfert din cantitatea de albuş în compoziţia de brânză, amesteci uşor, apoi încorporezi cu grijă şi restul de albuşuri.

Torni amestecul în forme şi le laşi la copt 10 minute sau până când devin pufoase şi auriu-arămii. Evită să deschizi uşa cuptorului pe timpul coacerii, pentru că se strică sufleurile! Le serveşti imediat şi ornezi cu frunze de ceapă verde tocate.