Sufleu de cod

sufleu de cod jpeg

Codul şi macroul sunt printre cele mai întâlnite tipuri de peşte în bucătăriile românilor. Iată o reţetă perfectă pentru a prepara codul.

Ingrediente pentru aluat

250 g făină 125 g unt rece un vârf cuţit de sare 1 ou

Ingrediente pentru umplutură

1 morcov

2 fire praz

1 ceapă

1/2 gogoşar

2 fileuri cod

50 ml ulei

5 ouă

200 ml smântână

100 g caşcaval ras

sare

piper

mărar

Mod de preparare

Din făină, untul rece, ou şi sare se frământă un aluat care se lasă la rece până este gata umplutura. Fileul de cod se fierbe 5 minute în apă cu sare. Se călesc prazul, ceapa, gogoşarul şi morcovul ras. Se amestecă legumele călite cu peştele mărunţit. Într-o formă unsă şi tapetată, se întinde aluatul şi se toarnă compoziţia. Se bate smântâna cu ouăle, se adaugă mărarul, se condimentează cu sare şi piper şi se toarnă peste compoziţie. Deasupra se presară caşcavalul ras şi se dă la cuptor aproximativ 20 minute.