Supă-cremă de avocado

În funcţie de soi, fructul de avocado are mai multe forme şi culori: poate fi oval sau mai rotund, cu coaja verde închis, brun-violacee, netedă sau aspră, mată sau strălucitoare. Aşa că nu ne putem ghida după aspect sau după culoare atunci când îl alegem, ci după textură.
Ingrediente 2 fructe de avocado bine coapte 100 ml smântână 100 ml iaurt 200 ml supă de pui 1 praf de nucşoară sare piper
Preparare
Cureţi de coajă fructele de avocado, le tai în două şi scoţi sâmburii. Tai un sfert de avocado cubuleţe, iar restul fructelor le mixezi în blender împreună cu smântâna şi cu iaurtul, până devine un piure consistent.Separat, încălzeşti supa până la punctul de fierbere şi o torni în blender peste piureul de avocado. Mixezi din nou, la o viteză mai mică, până ce se omogenizează.Adaugi sare şi piper, după gust, şi torni supa în boluri pentru servit. Garniseşti cu câteva cubuleţe de avocado şi cu un praf de nucşoară presărat deasupra.