Supă-cremă de ciuperci
Se spune că gustul ciupercilor i-a cucerit atât de tare pe faraonii din Egiptul Antic, încât le-au decretat legume regale şi niciun om de rând nu avea voie să se apropie de ele. Vremurile s-au schimbat, iar acum din delicioasele ciuperci poţi găti preparate fel de fel!
Ingrediente ½ conopidă mică 15 ciuperci 2 cartofi 1 ceapă 1 păstârnac 2 căţei de usturoi 100 ml smântână sare piper pătrunjel
Mod de preparare
Desfaci conopida cubuleţe şi o speli sub un jet de apă rece. Pui la fiert ciupercile cu conopida în apă cu sare, adaugi ceapa tocată, cartofii şi păstârnacul feliat. Când s-au înmuiat legumele, dai deoparte câteva ciuperci şi bucăţi de conopidă, iar pe celelalte le pasezi cu smântâna. La final, pui legumele rămase, piper după gust, usturoiul pisat şi pătrunjelul tocat.